21 Ekim 2008 Salı

Bonus Kurabiyeler

Bonus Kurabiyeler by Yasemin MutfaktaBu kurabiyeler benim "bonus"um diye adlandırdığım aynı zamanda adaşım olan sevgili Yasemin'e doğum günü hediyesi olarak yapıldı. Aslında kendisi görünüş olarak gayet minyatür ve dümdüz saçlı olsa da bu lakap O'na görünüşünden dolayı takılmadı. İş yerinde benim sağ kolumdu, ne zaman yardıma ihtiyacım olsa hep göreve hazırdı. E birde adaşım olmasından dolayı O'na Yasemin diye seslenmek yeterince tuhaf geliyordu. Benim hayatımda ve işimde hep artı değer sağladığı için Bonus'um oldu. Bende bu kadar anlamlı bir insana O'na özel kurabiyeler hazırlamayı düşündüm. Asker kurabiyelerinden tecrübeyide kapınca gözüm kapalı yaparım dedim bu işi.
Tabii ki bu kurabiyelerin yapılışında emeği olan insan çok. Öncelikle Mügeeeeeciiimmm ile beraber koyulduk işe. O bana kurabiye yoğurmanın sırlarını göstermeye kararlıydı. Baktı ben her defasında sütsüz bu işi çözemiyorum. Lakin durum hiç de beklediği gibi olmadı :D:D. Ve birkez daha benim evimde yapılan kurabiye hamuru sütsüz toparlanmadı. :)))))). Yani neymiş sorun ben de değilmiş :)). Ondan sonra Naciye bizim dağınıklığımızı ballerina cif edasıyla süper süratle toparladı. Valla bundan sonra Naciye'siz iş yapmam :D. Ve pek tabii kurabiyelerin her birine ayrı surat çizen sanatsever arkadaşım Emreeemmm de harikalar yarattı. Yavaş yavaş kurabiye ekibim ortaya çıkıyor. Bundan sonraki kurabiye yapım partisinde bu insanlar olmadan çalışamam, sanmıyorum. :)
Kurabiyelerin tarifi Asker'inkilerle aynı. Burçin'in süper tarifi. O'nun için yeniden yazmıyorum. Şekillendirmek için özel bir kalıbım yok. İki daire kalıp kullanarak hazırladım. Biraz hayal gücü biraz beceri. Hepsi bu :). Ve tabii biraz yardım, teşekkürler Müggeeeeeecciimm, Naciyecim ve Emreeeemmm...

Bonus Kurabiyeler by Yasemin Mutfakta

Afiyet olsun.. İyi ki doğdun canım Bonus'um Yasemin'im!!!

8 yorum:

  1. ellerınıze saglık..mugeeeeeee banada yardıııııımmmmmmmm....

    YanıtlaSil
  2. Yaa bunlar ne kadar şirin kurabiyeler böyle yaaa:)) Ben kurabiyeyi çok sevmediğim halde yiyesim geldi:)) Çok güzel bir ekip çalışması olmuş elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. KUrabiyeler çok şirin görünüyorlar;)

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcı olmuş, süper. Basmakalıp kurabiyelerden çok farklı ve karakteristik üstelik sevimli.Askerlerde öyleydi. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. cok yahsi olmus be yaw :) bugun icin de ozel kalip mi yapmislar diye dusunurken, akilli yasemin olayi cozmus hehe :) yasemin seninle gurur duyuyoz :P

    YanıtlaSil
  6. yasemın cım superler bayıldım bayıldım:)) benım kızım tam bır bonus kafa oldupundan yapmak sart oldu:)) harıka fıkır valla.. tam kadro beklıyorum hala, nerelerdesiinizz??

    YanıtlaSil
  7. alsak alsak bedavaya ne alsak bedavaya bonus kartla bedavaya...arada bu kurabiyeler dans eder arka fonda yasemin die çıglıklar..ve melodi devam eder:)

    YanıtlaSil
  8. Rica ederim hayatım her zaman yardıma hazırım elimden gelirse. Pratik yapalım bol bol daha ortancalı pasta yapcez:)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...