19 Aralık 2008 Cuma

Meyve Sepeti

MEYVE_SEPETI_1

Yerli Malı Yurdun Malı, Herkes Onu Kullanmalı!

Bir zamanlar bu sloganla günler haftalar kutlanırdı okullarımızda. Bizim zamanımızda herkes evden birşeyler getirir hep beraber yenilir içilirdi. En favoriler her zaman kuruyemişti. Nedendir bilmem belkide yemeği çok sevdiğimden sabırsızlıkla beklerdim ben bu haftaları. Sonra ilkokul bitti sırayla diğer okullar başladı ve haliyle yerli malı haftalarıda unutuldu..
Şimdi nerden çıktı derseniz, canım yeğenim Sıla bu sene ilkokula başladı. Eeee haliyle artık her haftanın bir anlamı var onlar için. Onlar sayesinde bende o günlere geri döndüm. Madem yerli malı haftası kutlanıyor ee bizde birşeyler hazırlayalım kızımızı öyle bir paket kuruyemişle göndermeyelim dedik. Bu görevde elbette "Nenne"ye düştü :)
Şöyle cıvıl cıvıl rengarenk bir meyve sepeti hazırlayalım diye düşündük eltimle. Hani sahici meyveler için malum kış mevsiminde çeşitler sınırlı, bu durumda çocukları meyveden mahrum mu bırakacağız :) Elbette hayır, sahicisini hazırlayamasakta bizde kurabiyesini hazırlarız dedik.. Tarif her zamankinden, süslemelerde biraz hayal gücü biraz yaratıcılık. Ve işte karşınızda kurabiyeden meyve sepeti :) Rengarenk cıvıl cıvıl bir sepet oldu.
Tüm paket hazırlanıp paketlendiğinde Sıla elinde sepeti "Sıla Mutfaktaaaaaa!!!" diye bağıra bağıra gezindi. Paşamda peşinde tabiki. Paşanın fotoğrafını yakalayamadık ama işte karşınızda "Sıla Mutfaktaaaaaaa!!!" :))))

SG202446K

17 yorum:

  1. Çok Hoş Olmuş elinize sağlık bizde gerçek meyvelerden oluşan bir sepeti bugün yolladık okulumuza ama foto. çekmeye fırsatımız olmadı. Bizim zamanımızda daha bir coşkulu kutlanırdı sanki, ortalıkta bu kadar ithal mal varken yinede kutlanması bile güzel
    Sevgiler Uğur

    YanıtlaSil
  2. Canımmmm bayıldımmmm süperler ellerinize ve emeğinize sağlık mutlu haftasonları öptüm...

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor adaşım:)
    ellerine sağlık.Sıla'da bayağı sükse yapmıştır okulda eminim o muhteşem kurabiyelerle.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir fikir Yasemin! Şeker hamuru sana çok yakıştı;) Harikasın! Ellerine sağlık! Sıla'yı öpüyorum:) Yerli malı haftamız da kutlu olsun:))

    YanıtlaSil
  5. Gördüğüm en şeker meyveler bunlar.ama küçkü hanım da pek güzeller.elinize sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. merhaba Uğur, afiyetler olsun. hakkate dedigin gibi bizim zamanimiz baskaydi. ama bu belkide biz bizzat yasadigimiz icin oldu. olsun yinede kutlanmasi guzel dedigin gibi..

    merhaba Deryacim, afiyetler olsun. begenmene sevindim :) guzel hafta sonlari sana da..

    merhaba Adaşım, sorma havasından geçilmiyor hanımefendinin. herkese anlatıyormuş bakkııın bunları nennem yaptı diye :)))

    merhaba Seblacim, valla bir aldım elime pir aldım hakkaten :) Ama gerçekten çokta keyif aldım! sağolasın beğenmene çok sevindim.

    merhaba Neslihan, yeğenim diye söylemiyorum aynı nennesine çekmiş :P yani ne alakaysa :p. begenmene cok sevindim, cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  7. süper olmuş kurabiyeler.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. kurabiyeler harika ellerine sağlık.

    ama kurabiyeleri arkadaşlarına götürecek olan Sıla çook daha tatlı.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bomba bomba...
    Bayıldım, süper bir dizayn.Çilek harika.

    Ellerine sağlık yaso..

    YanıtlaSil
  10. Ben bayıldım bunlara,çok güzeller.Ellerine sağlık sevgili Yasemin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyorlar bayıldım süpersiniz.elleerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Yasemincim ellerine sağlık.Meyve sepetiniz o kadar güzel olmuş ki gel beni ye diyor ve insan yemeğe kıyamayacak.Tekrar ellerine sağlık benim yetenekli ve becerikli hemşerim.

    YanıtlaSil
  13. çok hoş olmuşlar ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  14. Selamün aleyküm;

    Ellerinizie sağlık renkler muthiş...
    Yiğeninizde çok tatlı :)

    Selametle...

    YanıtlaSil
  15. ay cok şirinler ya :) okulda havasından gecilmez şimdi onun :)

    YanıtlaSil
  16. Yaseminciğim harika olmuşlar ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Çok hoş ve şirin olmuşlar..Ellerine sağlık Yasemin..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...