16 Nisan 2010 Cuma

Demir'in 1 Yaş Bahar Pastası ve Kurabiyeleri

Demir'in 1 Yaş Bahar Pastası

Bir şeklinde ilk pastamıda yaptım.. Hemde nasıl keyifle yaptım anlatamam.. Hani evinize misafir gelecektir , siz ya çok çabuk ve sorunsuz hazırlanırsınız, ya da herşey ters gider bir türlü toparlanamazsınız.. İşte bu durumu ben gelecek misafire bağlıyorum. Misafiriniz ne kadar rahatsa siz o kadar rahat ne kadar huzursuz biriyse siz o kadar huzursuz oluyorsunuz..

Demir'in 1 Yaş Bahar Pastası

İşte bu güzel pastanın sahibi Demir'in sevgili annesi Aybüke hanımda bana öyle güzel bir elektrik gönderdiki gerçekten dar vakitte ama tam da istediğim gibi bir sonuç çıktı ortaya. Pasta bittiğinde ya biraz daha vaktim olsaydı şurayıda şöyle yapsaydım dediğim bişey yok.. Hepsi tam istediğim gibi oldu. Tabii benden ziyade Aybüke'nin istediği gibi :D

Demir'in 1 Yaş Bahar Pastası

Ne demişti du bakiim.. Gökkuşağı, güneş ve uğur böceği :D Evet bunları istiyorum.. İşte bende hepsini biraraya getirdim. Sonuçta tamda baharı solumaya başladığımız şu günlerde cıvıl cıvıl bir pasta çıktı ortaya..
Pastanın pandispanyası kakaolu kek, kreması sütlü çikolatalı krema, içinde booool miktarda ev yapımı fıstık krokan ve muz var..

Demir'in 1 Yaş Bahar Kurabiyeleri

Pastanın takımı kurabiyelerde aynı cıvıltıda, güneş, uğur böcekleri ve gökkuşağı ilee... Kurabiyelerde her zamanki favorim portakallı ve tarçınlı. Ay portakalın mevsimi geçmeden bir kaç sefer daha yapmalıyım bu kurabiyelerden..

Demir'in 1 Yaş Bahar Kurabiyeleri

Demircim dilerim sende annen kadar sıcak annen kadar rahat ve içten gülümseyerek karşılarşın daha nice doğum günlerini.. İyi ki doğdun!

Demir'in 1 Yaş Bahar Kurabiyeleri

Minik Demir hiç durmamış hemen pastasını parçalamaya girişmiş. Hadi bakalım minik adam adın gibi güçlü ol hep! Sağlıkla sıhhatle!

10 yorum:

  1. Cıvıl cıvıl renklere hayran kaldım Yasemin Hanım. Ellerinize saglık. Oglusum için okula goturebilmesi için böyle şekli dağılmayan kurabiyeler yapabilmek istiyorum. Portakallı tarçınlı kurabiye tarifinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
    Şimdiden teşekkürler.
    Sinem

    YanıtlaSil
  2. çok eğlenceli bir görünümü var,tıpkı çocuklar gibi...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yasemin hanım çok teşekkür ederim.Ne güzel anlatmışsınız hikayemizi...
    Herşey tam istediğim gibi oldu gerçekten,ellerinize sağlık...
    Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Demirciğim, hep böyle bahar mevsimi gibi cıvıl cıvıl renkli olsun dünyan. Hep sevdiklerin yanında ve sevenlerin etrafından eksik olmasın. Bu pastayı yapan Yasemin hanım'ın ellerine sağlık. Kurabiyelerde müthişdi. :)

    Sevgi ile kalın.
    Demir'in Teyzesi, Zeynep Aktekin

    YanıtlaSil
  5. sevgili yasemin hanım bu pastadan yatırma imkanımız varmı fakat ben bursadayım

    YanıtlaSil
  6. çok muthiş pastalar yapıyorsunuz öncelikle tebrik ediyorum sizi oğlumun doğum günü 1 yaşına girecek cevabınızı bekliyorum
    hediye

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Hediye Hanım,

    İstanbul dışına pasta yapamıyorum maalesef :(. Bursa yakın şehir aslında hani aklıma gelen çözüm; Yenikapı ya feribotla gelinebilirse ordan teslime edebileceğim. İsterseniz mail atın detaylı görüşelim..

    YanıtlaSil
  8. merhaba yasemin hanım,ben de ankaradayım,size sormk istediğim soru,1şeklinde ki keki nasıl yapıyorsunuz,kare keki,1şeklinde keserekmi?
    sultan hortoğlu ankara

    YanıtlaSil
  9. merhaba Sultan Hanim,

    evet once dikdortgen pisiriyorum pandispanyayi. sonra 1 seklinde kesiyorum. kolay gelsin..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...