6 Ocak 2009 Salı

Fotoğrafçının Pastası - İlk Sipariş Pastam :)

Fotoğrafçının Pastası

Ben en çok pasta yapmaktan keyif alıyorum, evet evet bu kesinlikle böyle :) İşte karşınızda ilk sipariş pastam. Ay yani kendime inanamıyorum! İlk şeker hamurumu pasta malzemelerinden sipariş etmiş ama kullanım süresi geçince kullanmadan atmıştım. Yani düşünün en az iki sene öyle kullanılmadan yattı hamur. Sonunda çöpe gitti. O kadar korkuyordum ki nasıl yaparım becerirmiyim ay hamuru ziyan edermiyim diye.... Şimdi sanki herşeyi yapabilirmişim gibi hissediyorum. :D Nasıl da abartıyorum yani kendimi bildiğiniz gibi değil :P

Fotoğrafçının PastasıEfenim bu güzel pasta harika bir insan olan Bahar'ın biricik kocası Serkan için yapıldı. Serkan fotoğraf manyağı bir insan. Zaten işide fotoğrafçılık. Bizde Bahar'la O'na doğum gününde bunu vurgulayan bir pasta yapalım istedik. Sonuçta böyle birşey çıktı ortaya. Bahar'dan aldığım bilgiye göre çok beğenilmiş pasta :D Hem tipi hem de tadı :))) Canım Bahar öncelikle sana bana bu fırsatı tanıdığın ve güvendiğin için çok çok çokkkk teşekkürler, sonra da Serkan iyi ki doğdun ki ben sana pasta yapabildim :D

Aslında ilk aklıma gelen tüm pastayı fotoğraf makinesi şeklinde yapmaktı. Ancak istediğim markanın siyah şeker hamurunu bulamadım. Kendimde beyaz hamuru gıda boyası ile siyah yapmak istemedim. Fazla gıda boyası ister istemez hamurun tadını bozuyor. Haliyle beyazdan siyaha dönmek içinde epey gıda boyası harcamak gerekiyor. Bende pastayı bir güzel beyaz hamurla kaplarım üzerine güzel bir model makine yaparım dedim. Fotoğraf makinesi içinde ilk defa denediğim bir markanın siyah şeker hamurunu kullandım, kokusu kıvamı tadı gayet güzeldi. Birde Serkan'ı koydummu makinenin yanına oldu bitti :) Çok da güzel oldu. Pastanın çevresini de film şeridiyle sardım, yani siz onun küçük kareleri olmadığına bakmayın aslında o film şeridi :)

Fotoğrafçının Pastası

Pastanın içi fıstık krokan ve damla çikolatalı. Pandispanyası, kreması ve krokanı Fenerbahçe Pastasında kullandığım tariflerle aynı. Ve pek tabii pastanın yapılışıda aynı adımlarda. Yalnız fotoğraf makinesinde daha basit bir pandispanya tarifi kullandım. Küçük 20 cm çemberde pişirdim. Zaten kesip biçtiğim için bu boy yetti de arttı bile.

Fotoğrafçının Pastası

Fotoğraf makinesini yapmak için hazırladığım kekin içine herhangi bir malzeme kullanmadım. Yalnızca şeker hamurunun yapışması için keki uygun şekilde traşladıktan sonra krem şanti ile kapladım, yarım saat buzdolabında dinlendirdim. Sonra yeniden incecik krem şanti ile kapladım. Üzerinede siyah şeker hamuru ile kaplayıp süsledim. Bu arada siyah hamurla çalışmak hakikaten zor. Bir kere her hareketinizin izi kalıyor. Ve pek tabii nişastanında :) Bu konuda daha başarılı olan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. Nasıl daha temiz bir sonuç elde edebilirim?

20 cm çember için basit pandispanya tarifi

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 fincan şeker (Bal Küpü marka kullanıyorsanız 2 fincan şeker)
  • 3 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  1. Yumurta ile şekeri iyice beyaz olana kadar çırpın.
  2. Un ile kabartma tozunu beraber eleyin.
  3. Yumurtaya 3 aşamada yavaş yavaş ilave edin. Her ilaveden sonra mikserin en yüksek devrinde 5 saniye çırpın. Çok çırpmamak önemli.
  4. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıbın yan duvarlarını yağlamayın. Karışımı kalıba boşaltın.
  5. Önceden 175 derece turbo olmadan ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kullanıma hazırdır. Aslında en güzeli bir gece dinlenmesi. Daha kolay kesilir :)
Sevgili Bahar yeniden çok çok teşekkürler! Ve İyi ki Doğdun Serkaannnn :)))

15 yorum:

  1. Bence ilk pastanıza göre çok güzel olmuş, tebrikler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yasemincim çok güzel yine! Siparişlerin arkası bol bol gelsin:))) Yeni pastalarını sabırsızlıkla bekliyorum:) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Yasemincim ellerine sağlık. İlk siparişin hayırlı uğurlu nolsun arkası gelsin inşallah.
    Sevgilerimle
    Selda

    YanıtlaSil
  4. Yapmışsın yapacağını yine Yasemin..

    Pastacılık konusunda da profesyoneller kapısından içeri adım attın bence..Hadi hayırlısı bakalım..

    Emeklerine sağlık..Böyle özel yapım pastalara ilk bıçak darbesini vururken çok üzülüyorum ama ben..

    Emeklerine sağlık..Ellerine sağlık..SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı uğurlu gelir inşallah..Ellerine sağlık..Çok güzel olmuş.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım tebrik ederim çok güzel bir pasta olmuş ilk pastam demesen kimse inanmaz:))Ellerine sağlık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşım benim. Bu mükemmel pastan için öncelikle sana çok çok çokkkkkkkkk teşekkür ederim. Benim için uğraştın emek verdin ve hayal gücünün üstünlüğüylede böyle mükemmel bir pasta çıkardın.
    Eşim ben ve tüm görenleri gerek tadıyla gerek görünümüyle pastana hayran bıraktın. Tek kelimeyle muhteşemdi. Şeker hamurunun tadı kıvamı enfesti. İçini anlatmaya sıra gelince ağızda çikolata ve krokanla birleşip eriyip giden taptaze keki beni mest etti. Tabi bu pastaya en çok güzellik katan şeylerden biride sevgini, dostluğunu, iyiliğini ve bizlere vermiş olduğun değeride katarak yapmış olman.Ellerine emeğine sağlık. Başarılarının ve pastalarının devamını diliyorum. Herkezede tavsiyem yaseminin muhteşem tatlarıyla bence tanışmanın zamanı geldi geç kalmayın.(Ayrıca eşlerine süpriz yapmak isteyen bayanlar için çok hoş bir alternatif mutlaka deneyin :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Yasemin ablacım;

    Süperrrrrrrrrrrrr olmuş ellerinize sağlık inan çok sevindim senin adına, ne güzel senin mutluluğunu görebilmek hayırlı uğurlu olsun ilk siparişim inş...
    Hep böyle güzel siğparişler alırsın inş...

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  9. ilk sipariş hayırlı olsun,umarım devamı gelir.ellerine sağlık adaşım

    YanıtlaSil
  10. Tebrikleeer....
    İlk deneme için oldukça uğraştırıcı ve başarılı bir pasta bence. Nişasta için tavsiyem kaplamadan sonra üzerinden fırça ile geçmen ve koyu renk hamur açarken mümkün olduğunca nişasta kullanmamandır Yaseminciğim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Yaseminciğim ellerine sağlık.Pasta süper olmuş.Bol siparişli günler diliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık ve de tebrik ederim, çok şeker olmuş, bol siparişli bir yıl diliyorum :)
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Yasemin'cim,

    Hadi hayırlı olsun..İlk milk ama bence son derece zor bir başlangıç ve sonuç gayet başarılı. Ellerine sağlık.
    Siyah hamur'da nişasta problemini ben kaplama işlemi esnasında ellerimi hafifçe margarinleyerek çözüyorum. Böylelikle hem üzerindeki nişasta izini alıyor hem de siyah rengi daha parlak bir hale getiriyor.
    Sevgiler,
    Müge

    YanıtlaSil
  14. Yasemin bence çok başarılı olmuş..
    Kardeşimde profosyenel fotoğrafçı bende netten bir çok fotoğraf makinesi pastası görüp kopyalamıştım..Ama hiç cesaret edemedim..
    Keşke bende becerebilsem ,kardeşim çok sevinir eminim...Bol sipariş diliyorum..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar Yasemin hanım,
    O blog senin bu blog benim gezerken birden bire karşılaştım.Yemekler ve pastalar hepsi birbirinden başarılı.Bende pasta ve yemeğe aynı anda gönül verenlerden olduğun için paylaşmadan geçmek istemedim.En so pasta siparişim siyah bir piyanoydu.Hakikaten oldukça zor siyah hamur.Fakat nişasa yada pura şekeri yerine kesinlile çalışma tezgahınzın üzerini biskin yağ ile yağlayabilirsiniz.Biskin pasta yada baklavalarda kullanılan bir margarin türü.Büük groos marketlerde bulablirsiniz.Kesinlikle koku bırakmıyor,ayrıca modellemelrinizde de yardımcı olabilir.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...