11 Eylül 2009 Cuma

Louis Vuitton Çanta Pasta

LV Canta Pasta / LV Bag Cake

Aslında uzun bir süre butik pasta ve kurabiye yayınlamama kararı almıştım. Blogumun istediğim çizgiden çıkmasını istemediğim için. Kısa zamanda butik çalışmalarım için apayrı bir sayfa ile karşınızda olacağım. Böylece "Yasemin Mutfakta" her okuyanın rahatlıkla uygulayabileceği yemek tarifleri ile devam edecek. Bende mutlu olacağım :D. Yayınlamadığım ama yaptığım tüm butik çalışmaları sayfamda sağ taraftaki galerilerden gezebilirsiniz.
Ancak bu pastayı yayınlamam için çok ısrar geldi. Bende ısrar edenleri kıramadığım için yayınlıyorum. Canım Mügeeeccciimmin arkadaşı Ahmed'ın eşi Pınar'ın doğum günü için özellikle istenildi bu pasta. Pınar gerçek bir moda düşkünüymüş. Eee eşinin moda düşkünlüğünü bilen Ahmed'de onun için en uygun temanın çanta ve ayakkabı olduğuna karar vermiş. Özelliklede LV markasını seven Pınar için bende cıvıl cıvıl hanım hanımcık bir terlik ve çanta modeli buldum. Ve onları pastaya uyarlamaya çalıştım. Fena olmadılar.. Asıl soru aslına yakın olmuşmu? Eee bunuda en iyi bizim modacı Pınar bilir :D. Doğumgünün kutlu olsun Pınar!

LV Canta Pasta / LV Bag Cake

Pastanın pandispanyası yoğun çikolatalı pandispanya, kreması bu aralar favorim yumurtasız çikolatalı krema, içinde booool ceviz var. Yani bir dilim browninin pasta hali diyebiliriz!

Yumurtasız Çikolatalı Krema
(Sevgili Bizim Pastane Zinnur'un çikolatalı punding tarifinden uyarlanmıştır. Teşekkürler Zinnur!)

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1 kutu krema
  • 1 + 1/4 su bardağı süt
  • 300 gr küvertür çikolata
Yapılışı
  1. Küvertür çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayıp buzluğa girebilen çelik bir kaseye koyun.
  2. Bir tencerede çikolata hariç tüm malzemeyi sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
  3. Göz göz olup koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
  4. Çikolata bulunan kaseye tenceredeki muhallebiyi boşaltın.
  5. İyice karıştıp çikolatanın erimesini sağlayın.
  6. Buzluğa kaldırın. Her 5 dakikada bir çıkarıp tel çırpıcı ile çırpın. Bu şekilde iyice soğuyana kadar işlemi tekrarlayın. Daha sonra buzdolabına alıp kullanana kadar orada muhafaza edin. Soğuduktan sonra nutella kıvamında ganaj kadar acı olmayan ama çook lezzetlli bir krema elde etmiş olacaksınız. Bu kremayı isterseniz ekmeğe sürüp çocuklarınıza yedirebilirsiniz ;)
Afiyet olsun..

11 yorum:

  1. Harika olmuş,renkleri ve şekilleri çok güzel... ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerine emegine saglik canim
    okadar harika ve gercek gorunuyorki kelime bulamiyorum pastanin guzelligini ifade etmek icin

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. yasemincim bence tek kelime ile supperr olmuş emegine saglık bayıldım bayıldım
    bende bir pasta kurabiye yaptım sonra tüm mazemeler duruyor ah bir vakit bulsam neler yapıcamda bende vakit sıkıntısı var hoş sizler kadar usta olamam ama yapmaya calışıyorum
    seniğ ayakta alkışlıyor ve kaçıyorum
    ,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yasemincim öncelikle ellerine kollarına sağlık. Sen pasta konusunda modern çağın Michelangelo su,Leonardo Da Vinci si olmuş durumdasın:)))
    Aslında pasta konusunda benim düşüncelerimi en güzel anlatan şey sanırım Sinan'ın pastayı ilk gördüğümde "ağzımın şaşkınlıktan açık kaldığını" yakaladığı poz olmalı:))
    Resmen gördüm ve şaşkınlık içinde kaldım. Sanki biri elinde gerçek LV çantasını tutmuş getirmiş gibiydi.
    Ben geçen sefer Hakan ve Didem'in fotoğraf temalı pastası içinde yorum yapmıştım hatırlarsan. Yine şimdi de söylemeden geçemicem ben normalde pasta yemem... Ama senin pastalarının özel bi büyüsü falan var heralde ki,hem o renkli şeker hamurunu, hem de o lezzetli içini silip süpürüyosun.
    Ellerin dert görmesin ve çok çok çok teşekkür ederim hem pasta için hem de bu kadar özenli ve sevecen olduğun için. Mügecime de çok teşekkür ederim seni, senin gibi becerikli bir insanı hayatımıza kattığı için.
    Not:Pastadan kalanı annemlere götürdüğümde son kalan dilim için ne kavgalar çıktı bi bilsennn:)))

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem olmuş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş!!!
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. yasemincim pastaların harika gözüküyor ellerine sağlık.ben de kocamın doğum günü için bi pasta yaptırmak istiyorum.dışarıya yapıyor musun bilmiyorum.bi de şehir dışına yapıyor musun:) sakaryadayım

    YanıtlaSil
  8. Betül merhaba, evet canım sipariş üzerine pasta yapıyorum. Ancak şehirdışına gönderemiyorum. İzmit e gonderebildim bir kere o da arkadasım goturdu. Eger seninde o donemde istanbula gelecek arkadasın olursa o sekılde ayarlayabiliriz. Mail atarsan detayları konusuruz.. Gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler Pelin...

    teşekkürler YeniTadlar...

    Doğru diyorsun Sevil, herşey vakit işi, sende benim gibi yap ev halkını uyut mutfağa gir :D

    teşekkürler Müjde..

    teşekkürler Syhn...

    canım Pınar, okadar güzel şeyler yazmışsın ne diyeceğimi bilemedim :D Çok mahcup ettin beni. henüz usta değilim ama inşallah böyle yaratıcılığımı zorlayan fikirlerde siparişler geldikçe olacağım. ama daha çooook fırın ekmek yemem lazım. Bundan sonrakilerde size ekstra buyuk yapayımda kavga çıkmasın yahu :D yeniden teşekkürler canım coook optum!

    YanıtlaSil
  10. Süper bir pasta..
    Tek kelimeyle bayıldım..
    Ellerine, göz zevkine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık muhteşem görünüyorr kremayı da en kısa zamanda deneyeceğim
    benim size bir sorum olacak;beyaz bir pasta yapacağım zaman krema olarak ne önerirsiniz pastacı kreması yoğun muhallebi gibi geliyor,bu kremanın kıvamında ne yapabilirim?
    şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...