11 Mayıs 2009 Pazartesi

Aşk Evi Pastası

Aşk Evi Pastası

Ah ahh ne pasta macerasıydı ama!!!

Şimdi efenim her zamanki gibi eşimi ve oğlumu uyuttuktan sonra mutfağa girdim. Gündüzden en sık yaptığım ve her zaman favorim olan yoğun çikolatalı pandispanyayı hazırladığım için tek yapmam gereken katlandırıp kremalandırıp süslemekti.
Pandispanyayı soğuması için kabında bırakmak sanırım ilk yaptığım hata oldu. Çünkü normalde kolayca çıkan pandispanya sanki zamkla yapıştırılmış gibi çıkmak bilmedi. Sonunda çıktı ama sadece bir parçası. Sonra kalan parçaları.. Alllahhhıımm!!! yeniden pandispanya yapmak içinde çok geçtii.. Aklıma Bahanemin dediği geldi "malzemeden korkma! o senden korksun!".. Ben de öyle yaptım, kremalandırdım, toparladım olabildiğince düzeltim. Biraz soğuması için buzdolabına kaldırdım.
Şeker hamurumu hazırlayıp önce evimin çatısını kapladım. Sonra alt katını. Sonrada bi güzel süsledim. Hatta pembe panjurlar bile yaptım. Kenarlara birazda çim.. İşte gençlikte hayalini kurduğumuz aşk yuvamız hazırdı. Tam türk filmlerindeki gibi. En sonunda çatıyıda koydum. Bacamızdan tüten kalpleride yerleştirdim.. Nihayetinde saat sabah 4 olduğunda pastam hazır ve nazırdı.. Çok mutlu bir şekilde uykuya daldım. Sonraki gün pastayı düşünmeden 14 kişiyi doyuracak yemekleri hazırlayabilirdim. Taaa kii sabah mutfağa girene kadar....
Eşimin işe gitmeden mutfağa uğramamasına sevinerek koşar adımlarla mutfağa girdim. Böylece pastayı görmeyecek ve sürprizde bozulmayacaktı. Ancak o da neeeee... Yuvamızın bir duvarı çökmüştü. Sanırım parçalanan pandispanyayı iyi toparlayamamışım.. :(((( Bu durumda sabahin dördüne kadar boşuna ayakta kaldığımamı yanayım, yoksa giden malzemeyemi yanayım, ya da şimdi ekstradan yeniden pastayla uğraşmam gerektiğinemi yanayım..

Aşk Evi Pastası

Bütün yanmaları bir kenara bırakıp, derin bir nefes alıp çatıyı kaldırdım. Alt katın şeker hamurunu sıyırdım. Kremşanti hazırladım. Pastanın yıkılan duvarını düzelttim altını bir dilim ekmekle destekledim. Krema ile sıvayıp dolaba kaldırdım.
Markete alışverişe gittim. Vee o da neee.. Evimin duvarlarını kaplamam için harika şekerler varmış meğer. Bu durumda yeniden şeker hamuru ile uğraşıp bir kere daha hayal kırıklığı yaşamama gerek yok.. Ee patikayada birazcık taş şeklindeki çikolatalardan koydum mu tamamdıırrr! Super super... Pencereler içinde küçük şeker hamuru keser çikolata ile camları çizerim... Allahım sanırım başarıcam :D
Sonuçta her karanlığın sonunda aydınlık gelir ya.. İşte bu şekerler benim aydınlığım oldu! Teşekkürler Çooookk Şeekkerr..

Ve iyi ki doğdun sevgili eşim! İyi ki benim eşim oldun ve benimle bu güzel yuvayı kurdun!

17 yorum:

  1. canım bütün yaşadığın aksiliklere rağmen harika bir pasta olmuş.ellerine sağlık.seninle birlikte eşine uzun ve güzel bir ömür diliyorum canım hani büyükler derler ya
    BİR YASTIKTA KOCAYIN:)

    YanıtlaSil
  2. Yuvayı dişi kuş yaparmış Yasemin..

    Yapmışsın sonunda sen de:))

    Bu arada okurken ara ara güldüm yani '' o da ne evimizin duvarı yıkılmış, çatıyı kaldırdım....'' falan demişsin ya, süper olmuş anlatımın...:))

    Bacadan çıkan kalplere da bittim...Yaratıcılığı severim..

    sonuç: harika...

    Eşiniz beyefendinin doğumgününü kutlar, yavrunuzla birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat dilerim size.

    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. Adaşım yaaa amma çaba sarfetmişsin sne bu pastayla.Ama sonuç o kadar güzel olmuş ki eminim eşinin gördüğünde verdiği tepki de sana yetmiştir.Allah hep mutlu etsin sizi,hep tüm zorlukları kolayca aşabileceğin gücün olsun.Eşine nice yıllar.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş, herşeyden önce bunca emek vermişsin. Ama sonuç çok güzel :)

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Yaseminciğim bazen böyle terslikler oluyor.Ama yine de güzel kurtarmışsın ellerine sağlık.Eşine mutlu yıllar dilerim..Benim eşiminde bugün doğumgünü ama ona birşey hazırlayamadım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Aksililere rağmen çok güzel görünüyor pastan. Ne de olsa aşkla yapılmış bir pasta :))))

    YanıtlaSil
  7. coook guzel bir ev olmus. aynı masallardaki gibi.
    S.'nin dogumgunu kutluyorum. Ailecek ask yuanizda mutluluklar diliyorum canım..

    YanıtlaSil
  8. hansel gratelin çikolata evi geldi aklıma pastana bakınca.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. canım çok güzel olmuş eline sağlık.
    çok başarılısın maşaallah.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Malzemeden korkmayan ey yüce insan. Aksilikler olsa da eviniz tıpkı gerçeği gibi şen şakrak civelek olmuş,ellerine sağlık. Varsın bu aksilikler olsun, olsun ki iş siparişte başına gelmesin!
    Ellerine sağlık. nice mutlu yıllara

    YanıtlaSil
  11. Allah senden ayirmasin esini, cok guzel olmus pastan sen aksilik falan demesen biz bilmezdik bile.Her dogum gunu hazirliginda oluyor herhalde bir aksilik.
    Senin ellerine saglik, esine de uzun ve hayirli bir omur diliyorum kizinin da yanaklarini mincikladim gitti.

    YanıtlaSil
  12. benim boyle aksiliklerde moralim cok bozuluyor, hele kekin basina gelebilecek aksiliklerde, kurban keser gibi keki kestigimi itiraf etmeliyim :)

    ellerinize saglik, bu kadar aksiligi bu kadar basarili savusturmak sabir isi, emek isi...

    burçak

    YanıtlaSil
  13. çok yorulmuşsun ama sonuç çok güzel olmuş. ellerine sağlık. Allah ağzınızın tadını bozmasın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. canım harika bir pasta olmuş.tüm uğraşlarına değmiş gerçekten.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. canım ellerine sağlık süper olmuş.eşinin d.g. kutlu olsun.
    ben size bi şey sormak istiyorum. bannerinizi çok beğendim acaba kim hazırladı.
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  16. Bloğun çok güzelmiş eline sağlık.
    Ev pastan süperr

    YanıtlaSil
  17. Bloğun çok güzelmiş. Emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...