17 Ekim 2010 Pazar

60 Yaş Doğumgünü için Bahçe Temalı Pasta ve Ailecek Kurabiyeler

60 Yaş Doğumgünü Bahçe Temalı Pasta

Altmış yaşa neler sığdırır insan.. Burdan bakınca ne kadar çok şey diyorsun. Misal üç evlat, bir torun, ee bitanede torun yoldaysa eğer bence epey çok şey sığdırmıştır insan..

60 Yaş Doğumgünü Bahçe Temalı Pasta

Belgi Hanım'ın anne ve babasıda bu değerli yaşı beraber kutlayanlardan. Hemde cümbür cemaat kalabalık şenlikli bir kutlamayla. Ne mutlu onlara ki bu kadar sevgi dolu bir aile kurmuşlar..

60 Yaş Doğumgünü Bahçe Temalı Pasta

Çiftimizin en büyük hobisi kenndilerine kurdukları bahçelerini düzenlemek olunca, bu kıymetli yaşıda kutlarken bu hobilerini pastada görmek onlara iyi gelir diye; Hanımefendi çiçekleri, Beyefendi de sebzeleriyle uğraşsın, ee bu bahçelerde onların yaşlarını vurgulasın diye düşündüm..

60 Yaş Doğumgünü Bahçe Temalı Pasta

Neticede çok sevimli bir çok detayı barındıran bir pasta çıktı ortaya.. Ve çok ta beğenildi. Hatta üzerindeki her detayı saklanmak üzere buzluğa bile kaldırıldı. Yenilmeye kıyılamadı :)

60 Yaş Doğumgünü Bahçe Temalı Pasta 60 Yaş Doğumgünü Bahçe Temalı Pasta

Aslında pastanın üzerinde tüm aile bireyleri bi şekilde yer almalıydı. Ama bu önemli günü sadece o günün kahramanlarına ayırınca aile bireylerininde minik portrelerini bir şekilde pasta yanında göstermek için kurabiyelere yerleştirdim..

60 Yaş Doğumgünü Aile Kurabiyeleri

Böylece bu sevimli ailenin tüm fertleri bir şekilde bu güzel kutlamada yer aldılar. Dilerim daha da büyüme yolunda olan bu ailenin yüzlerinden tebessüm hiç eksik olmaz...

60 Yaş Doğumgünü Aile Kurabiyeleri

Belgi hanımın dediğine göre pasta ortaya geldikten ve uzun süre tüm detaylar incelendikten sonra ancak pasta kesilip yenilmiş.. Burdan sonrasını Belgi hanımın kaleminden yazıyorum;

60 Yaş Pastası Sahipleriyle

"Yasemin hanım, elinize ,gözünüze sağlık!!!! Ne muhteşem bir pasta yaratmışsınız. Annem gözyaşları içindeydi. Bütün gece herkes pastayı inceledi, kesmeye kıyamadılar. Her ayrıntı tek tek konuşuldu. Dişleri de var, çitin şekline bakın, aaa çitin yıldız şeklinde çivileri de var, aaa ne kadar benzemişsiniz, ayy babanın beyaz tişörtü bile aynı.....şeklinde. Tadı da gerçekten çok hafif ve güzeldi, ev pastası gibi dediler. Ben de ev pastası zaten dedim Kahkahayla gülmek. Annem kurabiyeleri ve tüm ayrıntıları (domates,havuç,çiçekler...) buzlukta saklamak üzere aldı.Yaratıcılığınız için de (60) ayrıca tebrik ediyorum."

Asıl ben teşekkür ederim Belgi Hanım.. Benim için çook keyifli bir çalışma oldu.. Nice yaşları olsun, ailenizle beraber hep böyle mutlu kahkahalarla geçsin..

Siparis ve Iletisim

Pastanın keki vanilyalı, kreması limonlu, içinde frambuazlar var.. Yani hafif, lezzetli ve keyifli bir pasta :)

3 yorum:

  1. Yasemincim mikemel olmuş gerçekten.Bende eşime bir sürprz düşüneyim bari.Kendisi kuruyemişci:))Kuruymişle ilgili bir pasta düşünelim:))

    YanıtlaSil
  2. Bayıldııııım. Ellerin dert görmesin Yaseminciğim.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Aygülcüm :) Düşünürüzz tabee...

    Teşekkürler Mineee!

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...