17 Şubat 2010 Çarşamba

Palyaço Pasta, Kapkek ve Balon Kurabiyeler

Palyaço Pasta Seti / Clown Cake

Palyaçodan vazgeçemiyorum.. Pastalarda o kadar güzel oluyorki. Renklendirmesi süslemesi. Paşamın 2.yaşgünü sebebiyle gene palyaçodan vazgeçemedim. 1.yaşgününde olduğu gibi.. Ancak paşam gibi palyaçoda büyüdü bu sefer.. Artık seneye adam boyu hazırlarım heralde :D
Bu sefer palyaçoyu yalnız bırakmamak için ona yandaş arkadaşlarda hazırladım. Mini palyaçolu kapkekler ve elbette balonlu kurabiyeler. Tüm set halinde rengarenk cıvıl cıvıl bir görüntü oldu.

Palyaço Pasta / Clown Cake

Pastayı hazırlamak için önceliklee booooool miktarda kek hazırladım. 4 tane 22 cmlik pandispanya. Hemde yoğun çikolatalı.. Sonra boool miktarda yumurtasız çikolatalı krema.. üç ölçü kadar. Cumartesi günü tüm günüm paşanın hazırlıkları ile geçti. Sonuçta bir tek pastadan oluşmuyor doğum günü menüsü.

Palyaço Pasta / Clown Cake Palyaço Pasta / Clown Cake

Akşamüzeri heykeltraş gibi başladım kekleri üst üste koyup tıraşlamaya. Şurası göz, şurası ağız yok şurası göbeği olsun.. Bacaklarıda koyalım.. Kafayı yapmak için ayrıca pişen kekleri birbirine sıkı sıkı nasıl tuttururum. Allahım yahu nerden aklına gelir oturan palyaço yapmak.. Yok kızım sen akıllanmayacaksın... Hayır yani düz pastaların suyu mu çıktı.. Şurda 1 senelik pastacılık geçmisin var. Yapmaya çalıştığın şeye bak.. Yok yok seneye uçan pasta bekler insanlar senden.. :D

Palyaço Pasta / Clown Cake Palyaço Pasta / Clown Cake

Sanırım deliriyordum.. Neyse tıraşlama aşaması sandığımdan çabuk bitti. Pasta bir güzel kremalandırıldı ve buzdolabına kaldırıldı.. Yahu en zoru bu aşama zaten, kaplamak zor olmaz dimi.. Ben şimdi biraz dinleneyim gece 1 saatlik işim var nasılsa.. dediim... demez olaydım :D

Palyaço Pasta / Clown Cake

Saat 23:00 de Beyzam'la girdik atölyeye.. O gündüz süslediğim kurabiyelere kurdeleler takıp onları kovaya dizerken bende kapkekleri süslemeye başladım. Beyzam kurabiyeleri sapladıktan sonra o kadar övdüki eserini ben yaptığım kapkekleri beğenmez oldum.. Yahu bir kurabiye buketi bu kadar mı güzel süslenir :D Ne kadar yetenekli benim kardeşim :D:D:D:D

Balonlu Kurabiyeler / Baloon Cookies

Kapkeklerin herbiri ayrı güzel oldu ve ayrı sevimli bence.. Aslında daha güzellerini yapmaktı niyetim ama aklım pastada olunca biran evvel bitsinde pastaya başlıyayım istiyordum. Ee ne de olsa ertesi gün yaklaşık 30 kişilik bir kalabalık olacaktı evde.. Ee bir de hazırlanması gereken bir sofra, toplanması gereken bir ev var.. Allahımm..

Palyaçolu Kapkek / Clown Cupcake

Kapkek sunumu için ayaklı iki farklı boyda servis tabağı kullandım. Gerçekten çok şık ve sevimli oldu. Zaten yeterince renk olduğu için keklerde sunumdaki tabakların cam oluşu tam oturdu. Geçen sene olduğu gibi bu senede kapkekleri sevimli ayaklı kalıplarda sundum. Bu da sevimliliklerine sevimlilik kattı. Kapkeklerin süslenmeside bir saat gibi kısa bir zamanda bitince önümde koskoca gece var yahu 2 saate pastada biter rahat rahat uyuruz planları yaparken...

Palyaçolu Kapkek / Clown Cupcake

Saat 02:00 de paşanın uyandığı haberi geldi. Yahu oğlum ne diye uyanırsın gecenin köründe. Hadi babası iki pışpış yap, bir bardak su içir uyur.. O da olmadı salla biraz ayağında..
Saat 03:00 paşa uyumamakta ısrarlı.. Pastanın daha yarısına bile gelmedik :D Henüz pantolonu dikiliyor. Neyse üst kısmı daha kolay pantolon zor asıl..
Saat 04:00 atölyenin kapısı çalıyor.. Bismillaahh bu saattee... Anaaaa o da neee! Oğlumm ne işin var burdaaa.. "Anneeeee"... Uykusuzluktan gözleri şişmiş baba ve uykunun hiç belirtisi olmayan cin gibi bi paşa kapıda.. Neyse buyrun bakalım biraz kafanız dağılsın.. 10 dakika sonra paşa ve babası gider. Ben telaş içinde ee şimdi bu çocuk yarın huysuz olurmu.. Ay olmasın nooolluuurrr...

Palyaçolu Kapkek / Clown Cupcake

Saat 06:30 Nihayet pastanın son saç telide yerleştirilir. Bu arada hamur renklendirmekten bilekleri kopmuş Beyzam, saç yuvarlamaktan bıkkın bir suratla, ama genede çoook güzel oldu nidalarıyla kocaman bir gülümsemeyle bana bakar..
- Güzel oldu dimi kardeşim?
- Çoooookkkk güzel oldu kardeşim :D
Saat 07:30 Atölye toplanmış eve dönülmüş yastığa baş konulmuş.. Sonrasını hatırlamıyorum sanırım baş yastığa düşmeden akıl uykuya geçmişti ..

Sencer Paşa

Tüm yorgunluk tüm çaba işte bu yüz için.. Pastasını gördüğündeki tepkisi, mumları incelemesi, durmadan "aaaaaaaa" diye şaşırması.. Ve en önemlisi içten gülerek bana sarılışı.. Daha ne isterki insan.. daha ne bekler.. Yavrum senin için değil bir gece on gece uyumam yeterki sen mutlu ol!

Sencer Paşa

Hani olurda inanmamışsınızdır, yok canım bu pasta gerçek değildir demişsinizdir.. Yok gerçek, bakın buda kesilmiş hali.. Beyzam keserken göz yaşlarını tutamasada her güzel pasta yenildiğinde daha güzel olur. Vee buuu kocamaan palyaçoda kesilip yenildi.. Her santimetre karesindeki emek göz ardı edilmeyerek.

Pasta Kesilmiş Hali

Sevgiyle, muhabbetle, aşkla... Paşam iyiki doğurmuşum seni, Rabbim seni bana bağışlamış..

19 yorum:

  1. harikasın adaşım, her şey harika olmuş, pasta için bu kadar uğraşabilen bir anne oglu için dünyalara deler geçer valla. ellerine kollarına saglık. Sencer pasaya Allah uzun ve saglıklı bir ömür nasip etsin. Gözünün içine bakan anasına babasına layık evlat olsun insallah.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Yasemincigim ;
    Yine tüm ince detaya kadar düşünülmüş bir dogumgünü organizasyona imza attın, bize keyifli bir gün yaşattın..Oğluşundan Allah seni ayırmasın..
    Palyaçonun arka cep detayı cok hoşuma gitti..Cok renkli çalışmanda cok güzel oldu cocuklar canlı renkleri cok severler :) ellerine saglık her şey cok lezzetlidi..İyiki anneciginde seni dogurmuş :)
    Minnoşşş

    YanıtlaSil
  3. İyi ki doğmuş Sencer, daha nice mutlu kutlamaları olsun, sevinci mutluluğu daim olsun!

    Böyle neşeli, içten ve onu çok seven bir annesi olduğu için ne kadar şanslı.

    Tebrik ediyorum Yaseminciğim...

    YanıtlaSil
  4. Vauuuv Yasemin, harikasın. Maşallah çok güzel olmuş herşey. Doğum gününüz kutlu mutlu olsun ayrıca. Benim Erdem'im de 2 yi bitirdi haftasonu, ben düz klasik kremalı pasta yaptım tembel anne modunda :)

    YanıtlaSil
  5. Yasemincim buna PASTA demek olmaz.. Bu bambaşka bişii olmuş.. Tadıda eminim nefis olmuştur. Sencer'e nice sağlıklı,mutlu yıllar. Allah sizleri birbirinizden ayırmasın, daha nice güzel günleri birlikte gecirmenizi nasip etsin:) Sevgiler...
    Şeyda

    YanıtlaSil
  6. Hayyıııııııırrrr. Ben nası kıydım o pastaya. Nası kestirdim de yedim. Yaw sende hiç akıl izan yokmu kardeşim. Konu sen olunca herşey kolaymış gibi görünüo gözümüze demek. Aaaa palyaço şeklinde pasta dedim oturdum kenara. Hiç düşünmedimki bu pasta nasıl yapılır. Yazıyı okurken tek düşündüğüm keşke pastadan biraz daha yeseydim oldu. Herşey okadar güzel ve çeşit o kadar çoktu ki malesef bir dilimle yetindim.
    Ellerine sağlık. Yüreğin gibi evinide bize her zaman sonuna kadar açtın. Yedik, İçtik, güldük, ağladık beraber. Allah bizi ayırmasın. Hayırlı bir ömrü beraberce paylaşmayı nasip etsin inşallah. Walla duygulandım. İyi ki varsınız.
    Özledim walla keratayıda lokumumdan bi öpücük al benim için.

    EMRE

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık Yasemin.çok yorulmuşun ama değmiş ortaya çok güzel bir eser çıkmış.
    Sencer'inde doğum günü kutlu olsun.Beraber nice güzel ,mutlu yıllarınız olur inşallah.

    YanıtlaSil
  8. GERÇEKTEN MUHTEŞEM BENDE PASTA YAPTIĞIMI SANIYORUM VALLAHİ. ELLERİNİZE SAĞLIK... GERÇEKTEN BAYILDIM.. SENCERE MUTLU YILLAR VE İYİ YAŞLAR DİLİYORUM SEVGİLER EMEĞİNİNZE SAĞLIK.GERÇEKTEN 4 TANE KEK YETTİMİ SANKİ DAHA FAZLA GİBİ ÇÜNKÜ...

    YanıtlaSil
  9. Yasemincim ;
    senin palyoçaya, pasta denmez sözüne katılıyorum .Bence O da senin 2. oğlun gibi olmuş !Sencer paşa kadar boyu var nerdeyse : ) cesaretini ve başarını takdirle alkışlıyorum ,yürekten !!

    İnanır mısın benim oğlum da pasta hazırlığını anladığı için hiç uyumak istememişti,hele doğum gününde sızna kadar oynamıştı.Sencer'e bizde Efe ağbisiyle birlikte (aralarında 2 aycık var ama olsun : ) nice sağlıklı ve mutlu yaşlar diliyoruz .

    Sevgiler
    Merve Demirdöken

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize kollariniza saglik Yasemin hanim, muhtesem bir tablo cikarmissiniz ortaya. Allah Sencer'e uzuun, saglikli ve mutlu bir omur nasip etsin insallah. Size de oglunuzun en guzel anlarini doya doya yasama firsati...
    Civil civil renklere hayran kaldim! Seker hamurunu renklendirmede hangi marka gida boyasi kullaniyor sunuz?

    YanıtlaSil
  11. Ne diyim söyle ? Nutkum tutuldu.. Yani yapıyorsun biliyoruz da .. Bu başka bir boyuta geçiş olmuş...

    YanıtlaSil
  12. canım adaşım güzel dileklerin için çooook teşekkürler! çok öptüm!

    minnoşum bilirsin yemedim diye üzülmenin anlamı olmaz bende, gelirsin ben hemen hazırlarım sana :D her daim hazır pastacı yasemin :D

    burçincim çoook sağol! vallahi ne diim bizim pastacılığımız en çok çocuklara yaradı sanırım :D

    aa naile ama sende kendini küçümseme! benimkisi cengaverlik.. annelik zaten bir hediye çocuklarda kıymet bilsinler :D:D

    Şeydacım canım çoook sağol! hep beraber inşaaalllaaah!

    Emrem! sen benim için çoook değerlisin biliosun! ve sizi ağırlamak hep çook keyif verdi.. ayrıca yazıda da dediğim gibi en güzel pasta yenilen pastadır :D üzülme sen :D çoooook öptüm!

    teşekkürler boncuk!

    teşekkürler Mervecim, vallahi alem bu çocuklar! Efeninde yanaklarından öpüyorum !

    merhaba isimsiz arkadaşım, teşekkürler güzel dileklerin için.. Gida boyası olarak Wilton ve Fo kullanıyorum. Her ikiside çok başarılı markalar. Ve kesinlikle sadece jel boya kullanıyorum. Toz boyalara güvenmediğim için.

    canıımmm Bahanem, efet bu hakikaten farklı boyut oldu :D ama sensiz de yarım oldu yaaa....

    YanıtlaSil
  13. Bravo! Bravo! Bravo! Söyleyecek söz yok, muhteşem!!

    YanıtlaSil
  14. Yasemin Hanim, heyecanla mesaji yazarken profilimi secmeyi unutmusum, isimsiz benim :) Sitenizi Muge sayesinde bulmustum, bir hunerli bayan sayesinde baska bir hunerli bayan daha tanima firsati buldugum icin mutluyum. Gida boyasi hakkindaki cevabiniz icin de cok tesekkur ederim.
    Sevgilerimle,
    Esra

    YanıtlaSil
  15. Merhaba bloglarda gezerken tesadüf gördüm pastanızı çok güzel olmuş.Bizde 6 aylık pastacı olarak kendi çapımızda yapıyoruz.3D pasta yapmak hakikaten zor.Çok şirin olmuş palyaço.Ellerinize sağlık diyor.Beyefendiyede uzun ömürler diliyorum.Ziyarete bekleriz bizde :)

    YanıtlaSil
  16. Yaseminnn,gercekten asmissin kendini. Supersin super....

    YanıtlaSil
  17. muhteşem bunlar ya, şimdi keşfettim hemen ekledim

    YanıtlaSil
  18. yasemin hanım,
    calısmalarınızı bır oncekı blogdan ve bu blogdan severek takıp edıyorum.
    gercekten cok basarılı, emek dolu ısler yapıyorsunuz
    palyaco pasta cok guzel, cocukları cok mutlu edecegı kesın ama acaba dıyorum cocuklar ıcın hazırlanan pastalarda ınsan yada canlı fıguru kullanmak dogru mu ? hanı ustunde seker hamurundan bır model olur alıp bı kenara koyar ve pastayı kesersınız ama palyacoyu kesmek cocuklar ıcın kotu bı goruntu olabılır mı?
    sızı asla uzmek, keyfınızı kacırmak ıstemem ama sadece bı fıkır olarak kabul edın benımkını.
    hersey cocuklarımız ıcın, onların ruh saglıgı huzuru mutlulugu ıcın. nacızane bı onerı sadece. belkı ben cok hassasım bılemıyorum. ısın uzmanı degılım sonucta.
    anlayısınıza sıgınıyor, basarılı calısmalarınızın devamını dılıyorum
    KEVSER

    YanıtlaSil
  19. okadar güzeel anlatmışsın yapım aşaması gözümün önüne geldi bende bilirim geceleri el ayak çekilir sen mutfakta yaparsın beğenmezssin tutmaz düşer sabah tekrar son rütüslar ve teslim teşekkürler,iltifatlar yada çocuğunun bir gülüsü emek kolay değil eline sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...