30 Haziran 2010 Çarşamba

Kına Gecesi Kapkekleri

Kına Gecesi Kapkekleri

"Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar...
Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler..."

Belki o kadar da uzak değil artık aşrı memleketler. Ama yinede tuhaf bir burukluk vardır kına gecelerinde. Aynı sokakta başka bir apartmana bile taşınsanız baba evinden çıkmışsınızdır bir kere. Kırmızı tülbenti örterler yüzünüze, avucunuza bir kaşık kına, kayınvalide birde altın sıkıştırır kınanın arasına.. Benimde kızımsın üzülme diye.. Anneyle kızın vedalaşması, kayınvalideyle gelinin kucaklaşmasıdır kına. Adettenmidir bilinmez bir iki damla gözyaşı kendiliğinden düşüverir göz pınarlarından, tamda vur patlasın çal oynasının arasında.. Bir tuhaf duygudur kına gecesi, kız kıza son eğlencedir aslında.. Güzeldir..

Kına Gecesi Kapkekleri Kına Gecesi Kapkekleri


Bu güzel kapkeklerde bir kına gecesinde eşlik etti eğlenceye. Nesrin Hanım'ın kızı Neslihan'ın kına gecesine. Daha önce bekarlığa veda partisi için hazırlamıştım kurabiyelerini şimdi de kına gecesine özel kapkekleri.. Her bir kapkek kınanın temasında, kırmızı beyaz.. Kimisinde mumlar var. Dantelli temada süslenmiş kınaya eşlik etsin diye.. Kiminde gelinin elleri var ortasından kınasıyla.

Kına Gecesi Kapkekleri

Kırmızı güller aşkın temsili olsun, kalpler kaplasın her yanı.. sevgileri muhabbetleri hiç bitmesin diye her yer kalplerle donatılsın..

Kına Gecesi Kapkekleri

Bu kına gecesindeki göz yaşları mutluluktan olsun, buruk bir sevinçde olsun sevinç hep sevinç olsun. Sevgili Neslihan yuvasından ayrılırken kendi yuvasını sevgiyle muhabbetle kursun.. Yüzü hep gülsün..

Kına Gecesi Kapkekleri

Pasta kırmızı kadife kek, kreması limonlu krema, içinde kırmızı çilekler.. Kesildiğinde de kırmızı beyaz tema devam etsin diye. Kapkekler yoğun kakaolu, yoğun lezzetli.. Tamamı ekrana sığmasada 50 küçük 50 büyük olmak üzere toplamda 100 kapkek doldurdu kuleyi. Gösterişli bir sunumla şenlendirdi kına gecesini..

Siparis ve Iletisim

1 yorum:

  1. Kapkekleri önceden görmüş ve yorumları bizzat yüzüne yapmış biri olarak bu kısmı kısa geçeceğim; şahane... :)

    Benim yorumum asıl yazıya!
    Bu ne kadar güzel bir kına gecesi anlatımıdır, Yasom ??
    Yani yurt dışından bir misafirim gelse, bana "kına gecesi nedir?" diye sorsa, açar bu cümleyi okurum ona.
    Ya da internette kına gecesi üzerine araştırma yapıyor olsam ve hatta master tezimi kına gecesi üzerine yapıyor olsam bulduğum tüm görsellerin üzerine senin buradaki cümleni koyardım.
    O kadar diyorum yani.
    Kına gecesi tanımı budur!
    Yüreğine kalemine sağlık, becerikli dostum benim…

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum, böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili İsimsiz" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...